Ik ben al een tijdje op zoek naar een kosteneffectieve manier om de films op deze site om te zetten naar flash, omdat niet iedereen Quicktime heeft en flash duidelijk de bovenhand heeft gehaald wat internet-video betreft.

Je kan begrijpen dat ik aangenaam verrast was toen bleek dat Flash Player binnenkort h.264 (aka MPEG4 part 10 of .mp4) bestanden zal ondersteunen. Je kan het nu al testen met de Flash Player 9 Update en het ziet er fijn uit: de bestanden die ik nu gebruik kunnen zonder problemen gekoppeld worden aan bijvoorbeeld de fijne flv-player van Jeroen Wijering.

Er is maar 1 klein probleem: performantie. Mijn oude PowerMac heeft geen problemen met h.264 in Quicktime en ook niet met On2 VP6 (de huidige Flash-codec), maar een h.264 film door flash laten afspelen resulteert in een glaciale slideshow van zo’n 0.2 frames per seconde. Toch nog wat werk aan de winkel blijkbaar…