Eindelijk min- of meer online: FiviKASKA.be, de nieuwe website van mijn school.

Er staat nu nog niet veel op, maar ik hoop wel dat de site in de toekomst wat meer leven uitstraalt dan de officiĆ«le schoolsite (en ook wat beter navigeerbaar wordt…)

Het is natuurlijk nog wachten op de films die erop komen, daarvoor heb ik nog wat meer programmeerwerk. Ik weet nu in ieder geval al veel meer over WordPress dan voorheen: volledig nieuwe theme gemaakt (in tegenstelling tot deze blog die een vrij slaafse aanpassing van het default-theme is), een stuk of 2 adminstratieve plugins geschreven en nog 1 herschreven. Normaal werkt alles in Internet Explorer, en ik hoop dat dat zo blijft. Browsershots is natuurlijk niet de ideale manier om een site te checken op compabiliteit…

Het grote werk dat nog wacht is op een elegante manier de films die op school gemaakt worden erop krijgen. Probleem 1 daarbij is die oude getrouwe HTTP-POST beperkingen wat grote bestanden betreft. Ik moet mensen films laten uploaden via ftp en dat dan linken aan een bericht zonder dat ze elkaars films zitten overschrijven. Probleem 2 is om gestructureerde content in WordPress te krijgen, daar is het eigenlijk niet voor gemaakt. Als die visual editor nu eens tables ondersteunde, dat zou mijn werk al heel wat simpeler maken.

Het is in ieder geval een taai beestje, die WordPress. Ik denk dat ik alle pagina’s van deze site in WordPress ga omzetten, dan worden die film- en techpagina’s hopelijk eens wat sneller aangepast. Sometime, somewhere, somehow.