flyer middernachtzonZoals eerder vermeld heb ik mij samen met Ilse weer aan een regie voor onze allerliefste Strontvliegen gewaagd. De tekst is ondertussen af, er zal een decor en licht zijn, schmink is nog een probleem (komt in orde, hopen we), kortom de traditionele stress voor de voorstelling begint te gieren.

We hebben het ons deze keer lekker moeilijk gemaakt door ons op Shakespeare te storten, Midzomernachtdroom meerbepaald. Midzomernachtdroom is een doldwaze komedie over de liefde waarin twee verliefde koppels, een elfenvolk en een bende amateurtoneelspelers allemaal in dezelfde nacht in hetzelfde bos ronddwalen. Mits wat toverdrank en andere betoveringen loopt er vanalles mis en worden er de meest onwaarschijnlijke koppels gevormd, maar uiteindelijk komt alles toch min of meer in orde.

Midzomernachtdroom is met recht en reden een klassieker, maar daarom is het nog niet eenvoudig te spelen met jongeren. Aan de hand van de originele tekst van Shakespeare hebben we samen met de jongeren een nieuwe bewerking in gemaakt. Dit heeft veel tijd, moeite en geduld van de jongeren gekost maar we zijn blij met het eindresultaat. ‘t Is maar om te zeggen dat het ook tof zal zijn voor diegenen die Midzomernachtdroom al tientallen malen gezien heeft.

‘t Is bedoeld voor vroegrijpe tot volgroeide jeugd. Krimpende mensen zijn ook welkom en mensen die voornamelijk in onze eigenaardige naam zijn geïnteresseerd komen ook aan hun trekken.

Middernachtzon
Een eigenzinnige bewerking van Shakespeare’s Midzomernachtdroom door jeugdtoneelgroep De Strontvliegen
Kessel, Gemeenschapscentrum ‘t Dorp, Berlaarsesteenweg.
Vrij 29 feb 20u / Za 1 ma 20u / Zo 2 ma 15u
Kaarten: 03/489.08.34 – 03/480.89.15 – 8 € / 6€ min 18 jaar

Over de affiche
‘t Was echt wel nipt dit jaar: ‘k heb zelfs geen tijd noch materiaal gehad om de foto’s te nemen die ik wou voor de affiche. Gelukkig kwam Creative Commons to the rescue. Thanks Jill Greenseth en deep_scismic for your kind permission! Originele foto’s hier en hier.