Daar ik een grote fan van Paul Thomas Anderson ben, was ik blij verrast The Dirk Diggler Story op de internetbuizen aan te treffen. The Dirk Diggler Story (1988) is P.T. Anderson’s voorbode tot Boogie Nights (1997). The Dirk Diggler Story werd gemaakt tijdens zijn studies en — buiten zijn meesterschap van het fake-documentaire genre — vallen de grote gelijknissen tussen beide films echt wel op. De “You got the touch”-powerballad komt letterlijk terug in Boogie Nights, inclusief de discussie over bas versus vocals, en ook de acteur van het Jack Horner-personage komt terug, zij het als de slechte producer in plaats van de goede. Alleen vrouwen en bloot waren blijkbaar wat moeilijker in 1988 — Raise your hand if you love Rollergirl! –, maar een kleine tien jaar later lag een homosexuele relatie tussen Dirk Diggler en Reed dan weer moeilijker. Eerlijk gezegd, hoeveel respect ik ook heb voor John C. Reilly, de Reed in The Dirk Diggler Story was beter, niet als acteur, maar wel als personage.